Synpunkter om vår information

Uppdaterad

Standardsvar kort
Tack dina synpunkter.

På Fråga oss svarar vi på generella frågor om mat och livsmedelslagstiftningen men vi har ingen möjlighet att bedöma enskildas olika underlag.

Vi tar med oss det ni presenterat i Livsmedelsverkets kommande arbete, men vi kommer i dagsläget inte att komplettera ytterligare i denna fråga.


Standardsvar långt

Vi har mottagit era synpunkter och tackar för era inspel.

Vad den informationen grundar sig på som ni hänvisar till kan vi inte uttala oss om, vi vet inte vilken vetenskap de använt sig av och vad de grundar sina teorier på. Livsmedelsverket har inte möjlighet att bemöta olika forskningsresultat i enskilda fall.

Livsmedelsverkets uppdrag är att förmedla kunskap på vetenskaplig grund för att underlätta valet för konsumenten. Vi har råd riktade till olika konsumentgrupper och om olika slags mat.

På vår webbplats har vi gott om information om... 

Det finns även en sida om... där skriver vi en del om... Där finns även länkar till NNR (Nordiska näringsrekommendationer) som våra kostråd är baserade på. Dessa är utvärderade och framtagna av flertalet oberoende forskare och en lång rad oberoende studier.

Alla områden där Livsmedelsverket har en åsikt, finns publicerat på vår webbplats. Vårt arbete publiceras i texter på vår webbplats, i vägledningar till lagstiftningen eller i Kontrollwiki. Vetenskapliga bedömningar av forskningsresultat sker kontinuerligt av våra bedömare både här på Livsmedelsverket och när våra experter deltar i arbetet i Parma, på Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet, EFSA. Läs gärna mer om vårt EU-gemensamma arbete med säkra livsmedel, EFSA | Vetenskap, säkra livsmedel, hållbarhet

De vi har som råd är också just det, råd till allmänheten. De är därmed inte lämpliga för samtliga utifrån preferenser, religion eller sjukdomar. Det är också helt frivilligt och följa och varje individ har självklart rätten att bestämma vad man väljer att äta utifrån vad som är.


Guide taggad med: synpunkter
warning Warning.