Utbildning
Standardsvar utbildning
Lagstiftningarna är målstyrda och det saknas exakta krav på vilka utbildningar man behöver för att genomföra sina arbetsuppgifter. Såhär formuleras det på vår webbplats gällande utbildningskravet Utbildning ;
Livsmedelsföretagaren är ansvarig för att den personal som hanterar livsmedel har den kunskap om livsmedelshygien som behövs för att utföra sina uppgifter. Se kapitel XII, punkt 1 i bilaga II till förordning (EG) nr 852/2004.
Det finns inget krav på att en person måste ha genomgått någon specifik hygienutbildning för att få hantera livsmedel. Det kan räcka med instruktioner och övervakning på arbetsplatsen, till exempel att mindre erfaren personal övervakas och instrueras av erfaren och för ändamålet välutbildad personal.
Vi erbjuder i dagsläget flera kostnadsfria utbildningar på vår webbplats här Utbildningar för företag och kontrollmyndigheter
Information om utbildningar (att skicka med när det är lämpligt)
Ta gärna del av våra kostnadsfria utbildningar i Livsmedelsverkets utbildningsportal. Där finns utbildningar om dricksvattenregler, faror och risker, temperaturmätning, livsmedelstillsatser och mycket annat. Utbildningar för företag och kontrollmyndigheter (livsmedelsverket.se)