Rengöring

Uppdaterad

Användning av rengöringsmedel

Det viktiga är att du kan visa för kontrollmyndigheten, att maten hanteras på ett säkert sätt. I det ingår förstås att livsmedlen hanteras i rena utrymmen och med ren utrustning. Men exakt vilka medel eller vilken utrustning som får användas eller inte användas måste bedömas utifrån det enskilda fallet. Användningen av rengöringsmedel får inte riskera att medföra att livsmedel kontamineras.

Läs gärna vår fördjupade information om rengöring under Grundförutsättningar - allmänna hygienkrav - Kontrollwiki (livsmedelsverket.se), den kanske kan hjälpa dig att förstå hur bedömning görs.

Livsmedelsverket är inte den myndighet som godkänner rengöringsmedel. Mer information om rengöringsmedel avsedda för ytor som kommer i kontakt med livsmedel finns på Kemi:s webbplats: Desinfektionsmedel - Kemikalieinspektionen

Guide taggad med: Rengöringsmedel
warning Warning.