Personlig hygien
Det här säger reglerna om arbetskläder och skyddskläder
Reglerna är inte så pass detaljerade att de tar upp allt som du behöver göra, eller inte får göra, när det gäller hantering av mat. Lagstiftningen är målstyrd. Det betyder att målet all mat ska vara säker att äta är det som ska uppnås. Hur du gör för att uppnå det målet är upp till dig som företagare att bestämma. Lösningarna kan se olika ut hos olika typer av verksamheter.
I lagstiftningen står det att rena och lämpliga kläder ska användas. När det är nödvändigt ska de vara skyddande. Behovet av skyddande kläder för olika verksamheter beror på vilken typ av livsmedel man hanterar där. Läs gärna mer om personlig hygien och arbetskläder på Kontrollwiki - vår webbplats för fördjupad information.
Det finns branschriktlinjer du kan använda som vägledning. I dessa har branscherna själva tagit fram stöd och råd för hur man kan göra för att hantera maten på ett säkert sätt. Du kan läsa mer om och hitta de nationella branschriktlinjerna på vår webbplats.