Så kan du göra en bedömning av om maten kan ätas
Det är svårt för oss att avgöra vad som kan ha hänt med din produkt innan den hamnade i ..... Det är många faktorer som spelar in för att avgöra det. Men jag kan hjälpa dig att hitta den information vi har för att hjälpa dig att själv göra en bedömning av vad du kan göra med ....
På vår webbplats, Varför blir maten dålig och hur vet man det? , förklarar vi vad man kan behöva tänka på för att avgöra om något går att äta eller inte.
Det är givetvis du själv som väljer vad du vill äta. Livsmedelsverkets uppdrag är att förmedla kunskap på vetenskaplig grund för att underlätta valet. Det är därför vi har råd riktade till olika konsumentgrupper och om olika slags mat. Men det är du själv som väljer om du ska använda livsmedlet, utifrån de aspekter som är viktiga för just dig.
På vår webbplats kan du läsa vår information och våra råd om Tillagning, förvaring och hållbarhet av livsmedel.
eventuellt:
Kylvaror bör förvaras kallt för att de ska hålla så länge som möjligt och för att de inte ska göra någon sjuk.
Livsmedelsverkets generella råd är därför att inte äta livsmedel som har möglat. På vår webbplats, Mögliga livsmedel och Mögelsvampar har vi information och råd om sylt och mos som angripits av mögel samt hur mögelsvampar fungerar.