Vad har ni analyserat? (Konsekvensanalysen av rådet om rött kött/chark)

Uppdaterad
  • Uppdraget var att titta specifikt på köttrådet och vilka effekter det kan få på folkhälsan, livsmedelsproduktionen, den biologiska mångfalden, klimatet och livsmedelsberedskapen.
  • Uppdraget var att titta på scenarier där ytterligare 5 eller 30 procent av de vuxna följer rådet om högst 350 gram rött kött och chark per vecka, utöver de 30 procent som redan idag äter i linje med rådet.
  • Uppdraget var att titta specifikt på köttrådet och vilka effekter det kan få på folkhälsan, livsmedelsproduktionen, den biologiska mångfalden, klimatet och livsmedelsberedskapen.
  • Uppdraget var att titta på scenarier där ytterligare 5 eller 30 procent av de vuxna följer rådet om högst 350 gram rött kött och chark per vecka, utöver de 30 procent som redan idag äter i linje med rådet.

Hänvisningar till webben:

Kostråd för vuxna

Hanteringsrapporten, som redovisar de uppdaterade kostråden, med motiv och bakgrund till de råd som ges: L 2025 nr 04 - Livsmedelsverkets generella kostråd för den vuxna befolkningen

Guide taggad med: Kostråd
warning Warning.