Vad har ni analyserat? (Konsekvensanalysen av rådet om rött kött/chark)
Uppdaterad
- Uppdraget var att titta specifikt på köttrådet och vilka effekter det kan få på folkhälsan, livsmedelsproduktionen, den biologiska mångfalden, klimatet och livsmedelsberedskapen.
- Uppdraget var att titta på scenarier där ytterligare 5 eller 30 procent av de vuxna följer rådet om högst 350 gram rött kött och chark per vecka, utöver de 30 procent som redan idag äter i linje med rådet.
- Uppdraget var att titta specifikt på köttrådet och vilka effekter det kan få på folkhälsan, livsmedelsproduktionen, den biologiska mångfalden, klimatet och livsmedelsberedskapen.
- Uppdraget var att titta på scenarier där ytterligare 5 eller 30 procent av de vuxna följer rådet om högst 350 gram rött kött och chark per vecka, utöver de 30 procent som redan idag äter i linje med rådet.
Hänvisningar till webben:
Hanteringsrapporten, som redovisar de uppdaterade kostråden, med motiv och bakgrund till de råd som ges: L 2025 nr 04 - Livsmedelsverkets generella kostråd för den vuxna befolkningen